Belastingen voor particulieren

Als particulier kan je op verschillende manieren te maken krijgen met de Belastingdienst. Of het nu gaat om het regelen van de aangifte inkomstenbelasting of het aanvragen of wijzigen van toeslagen. Je bent hier niet dagelijks mee bezig en weet hierdoor misschien niet goed hoe je jouw belastingzaken goed kunt regelen. Wij nemen dit graag bij jou uit handen.

Aangifte inkomstenbelasting

De meest bekende belastingaangifte is de aangifte inkomstenbelasting. Ben je verplicht om aangifte te doen? Dan krijg je hierover een brief van de belastingdienst. Heb je een eigen woning of box 3 vermogen? Dan moet je altijd aangifte doen.

Krijg je geen brief van de Belastingdienst waarin staat dat je aangifte moet doen? Dan kan het alsnog verstandig zijn dit wel te doen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat jouw werkgever te veel loonbelasting heeft ingehouden op jouw salaris. Dit teveel ingehouden bedrag kan je dan terugvragen via de aangifte inkomstenbelasting.

Tarieven
De kosten zijn € 95 voor een aangifte met fiscaal partner of € 75 voor een aangifte zonder fiscaal partner. Gaat het om een aangifte over een kalenderjaar waarin jouw hypotheek is gewijzigd? Dan berekenen wij een toeslag van € 30. Is er sprake van een echtscheiding, dan geldt er een maatwerktarief.

Voorlopige aanslag
Krijg je elk jaar veel geld terug, omdat je bijvoorbeeld hypotheekrente betaalt? En wil je dit liever maandelijks ontvangen in plaats van één keer per jaar achteraf? Dan kan je een voorlopige aanslag aanvragen. Wil je dit door ons laten regelen? Wij brengen per aanvraag of wijzigingsverzoek € 45 in rekening.

Toeslagen

Mensen met een laag inkomen hebben vaak recht op toeslagen. In Nederland kennen we de volgende toeslagen:

  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag
  • Kindgebonden budget

Wil je één of meerdere toeslagen door ons laten aanvragen of wijzigen? Wij rekenen een tarief van € 40. Gaat het om het aanvragen of wijzigen meerdere toeslagen tegelijk? Dan komt er voor elke toeslag € 10 bij.

Andere particuliere diensten

Zoek je iemand die jouw aangifte schenkbelasting kan regelen? Of wil je middeling aanvragen? Informeer bij ons naar de mogelijkheden en tarieven.

De prijzen op deze pagina zijn inclusief btw en gelden alleen voor particulieren zonder onderneming.

Belastingzaken door ons laten regelen of heb je een vraag?

Neem contact op